Vállalkozóként muszáj tudnod, mit nem tudsz

Kategória: Csakennyikell napról napra | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Valamiért nem tudsz egyről a kettőre jutni anyagi téren vagy az üzletedben? Most elárulom, miért nem a te hibád és egyáltalán miért van ez.

 Azt is megtudod, miért kifejezetten fontos az, hogy bármilyen üzletbe is fogsz, tisztában legyél a rendszer felépítésével és működésével. Végezetül elárulom, hogyan láthatod át te is a rendszerek műkődését, ha online szeretnél pénzt keresni.

 

 

Vállalkozóként muszáj tudnod, mit nem tudsz

 

A szokásoknál kezdődik minden

Rengeteg olyan szokásunk van, amiket nem tudatosan csinálunk, hanem olyan rögzült viselkedési minták, amiket akaratunkon kívül tettünk szokássá. Ezek lehetnek jók, amik előre visznek minket az életben és rosszak is, amik viszont szinte ellehetetlenítik, hogy olyan életet élhessünk, amilyet megálmodtunk.


Borzasztó érzés, amikor úgy érezzük, hogy mindent megteszünk, annak érdekében, hogy egyről a kettőre jussunk és mégsem sikerül. Ilyenkor általában ezek a tudat alatt dolgozó rossz beidegződések futnak a háttérben.
De hogy a fenébe lehet, hogy nem vesszük észre, amikor önmagunkat szabotáljuk? Elvégre nem vagyunk tök hülyék, hogy ilyet tegyünk. Vagy igen? Természetesen nem.

 

Olyanok is vannak, akik látszólag minden erőfeszítés nélkül bármibe is kezdenek, az mindig sikeresen zárul és amikor megkérdezed őket, hogyan csinálják, nem tudnak kielégítő válasszal szolgálni. Az ő fejükben is tudat alatt működnek a programok, csak a megfelelők. Olyan jó viselkedési minták, amiket nem szándékosan tettek szokásukká csak valószínűleg körül vette őket ez a példa és természetessé vált számukra, hogy bizonyos dolgokhoz, hogyan kell hozzá állni.

Ahhoz, hogy ez világossá váljon mindenkinek, meg kell említenünk a tudatosság 4 szintjét, ami tökéletes magyarázattal szolgál erre a jelenségre.

 

A tudatosság szintjei


1. – Nem tudom, hogy nem tudom.

2. – Tudom, hogy nem tudom.

3. – Tudom, hogy tudom.

4. – Nem tudom, hogy tudom.

 

Ezekbe a szintekbe nem lehet bekategorizálni az embereket. Nem arról van szó, hogy valaki az 1-es szinten áll, valaki meg már a 4-esen.
Ezek viselkedési mintákra vonatkoznak, hogy mit, hogyan teszünk a mindennapjainkban. Mindenkinek vannak olyan szokásai, amiket az egyes szinten tesz, olyanok is amit a kettes szinten és így tovább.

Vegyük sorra őket! Itt a pénzkezelés kapcsán hozok példákat, mert mindenkit érint és könnyen megérthető.

1. Nem tudom, hogy nem tudom.

Ez az a szint, amikor fogalmunk sincs arról, hogy valamit nem tudunk. Mondhatni ez a boldog tudatlanság állapota. 
Például fogalma sincs Hansnak, hogy nem ért a pénzhez, csak azt gondolja, hogy túl keveset keres és ezért vannak adósságai és ezért nem jut előrébb az életben anyagilag. Azt nem veszi észre, hogy a kollégái, akik pontosan ugyan annyi pénzzel gazdálkodnak havonta, tökéletesen kijönnek a jövedelmükből és ráadásul minden évben elutaznak nyaralni és még egy kis megtakarításuk is van, hogy biztonságban érezzék magukat.

 

Ezen a szinten rend szerint rossz döntések születnek.
Vállalkozóként muszáj tudnod, mit nem tudsz


Hans az, aki ha nyer a lottón, azt gondolja, hogy ezzel megoldódott minden problémája az életben és ennyi pénzt a haláláig sem tud elkölteni. Mivel nincs tisztában azzal, hogy nem ért a pénzhez, rossz döntések egész sorát fogja meghozni és öt év múlva csak az eddigieknél is nagyobb adósságtömeg fogja őt a nyereményére emlékeztetni.


Ha azt gondolod, hogy befektetési tanácsadót fogadna Hans, akkor tévedsz. Ahhoz már legalább a második szinten kell lenned a pénzügyi tudatosságban, hogy belásd, „Tisztában vagyok vele, hogy nem értek a pénzhez, ezért segítség kell.”.

 

Tehát a 2. szint, a Tudom, hogy nem tudom.

Ezen a szinten már tisztában vagyunk vele, hogy valamihez nem értünk. Erre rengeteg példát lehet kapásból mondani. Nem tudok zongorázni, snowboardozni, kézállásba fellendülni vagy nem értek az online marketinghez.
Ezeknek mivel tudatában vagyunk, eldönthetjük róluk, hogy akarunk e egyáltalán érteni ezekhez a dolgokhoz. Ha nem, akkor az a mi döntésünk és nem foglalkozunk vele, azonban ha úgy hozza az élet, hogy online marketingre van szükségünk egy termék hatékonyabb értékesítéséhez, ismerni fogjuk a hiányosságainkat ebben a témában és segítséget kérünk. Esetleg elkezdhetjük fejleszteni magunkat ezen a területen.

Térjünk vissza Hanshoz, aki ebben a példában a második szinten áll a pénzügyi tudatosságban! Szóval megnyerte a lottót és szerencsére tisztában van azzal, hogy nem igazán tudja, mit lehetne kezdeni a fizetésénél magasabb összeggel. Tudja, hogy nem ért a befektetésekhez, mert sosem volt rá lehetősége és így nem is foglalkozott a témával.
Mivel tudja, hogy nem tud a sok pénzzel bánni, megkeres egy szakértőt, akit sokan ajánlottak neki. Nagyon szerencsés Hans, mert az egyik legkiválóbb befektetési és pénzügyi tanácsadót sikerült megtalálnia, aki nem csak tanácsokat ad, hanem meg is tanítja a barátunkat arra, hogyan is kezelheti jól a saját pénzügyeit.
Hans elindul a pénzügyekben a harmadik szint felé.

 

Mielőtt tovább olvasnál, jusson eszedbe feliratkozni a hírlevelemre, hogy mindig hozzájuss a leghasznosabb tartalmakhoz és egyéb BÓNUSZOKHOZ!
 

 

A 3. szint a tudom, hogy tudom.

Ezen a szinten vannak a tudatosságunkban azok a dolgok, amikről tudjuk, hogy értünk hozzá. Azok a dolgok sorolhatók ide, amiket mi magunk megtanultunk, mert szükségünk volt rá, esetleg érdekelt minket a téma. Amikor bizonyos szituációkba keveredünk, akkor felismerjük, hogy most egy olyan dologra van szükségünk, amit tudunk és teljes tudatossággal, odafigyelve alkalmazzuk a megszerzett ismereteinket és megoldjuk a szitut.

Ismét itt van Hans és már megtanult mindent a pénzről, amit csak meg tudott tanulni a mesterétől. Most már tudja, hogy mikor mit kell kezdenie a pénzével, hogy jól alakuljanak a dolgai. Most már tudatosan felismeri az összefüggéseket és alkalmazza a tanultakat a gyakorlatban. Odafigyel mindenre, hogy úgy csinálja a dolgokat, ahogy tanulta.
Egy pénzügyileg sikeres manőver után, ha megkérdezed a pénzügyileg kiokosított Hanst, hogyan csinálta és mit miért tett, pontos választ fog adni a kérdésedre, mert tudatosan, a tanultak alapján hozott meg minden döntést.

Ha valaki folyamatosan pénzügyi sikereket ér el és arra a kérdésre, hogy hogyan csinálja az a válasza, hogy: „Hogy érted ezt? Tök logikus az egész. Mindenki így csinálja nem?”, vagy megkérdezed miért így vagy úgy csinál valamit, az a válasza „Mert ezt így kell.”, akkor valószínűleg ez az ember a 4. szinten van pénzügyileg.

 

4. szint, amikor nem tudom, hogy tudom.

Amikor valaki ezen a szinten van bizonyos területeken, akkor a legnagyobb természetességgel tesz meg olyanokat, amik másoknak sok fejtörést okoznának.
Ezek az emberek nem feltétlenül tudatosan tanulták meg az általuk alkalmazott ismereteket, technikákat, taktikákat, hanem valószínűleg a neveltetésük által, a környezetük által folyamatosan körülvette őket egy olyan közeg, amiben a sikert megalapozó dolgok természetesek voltak így számukra is természetessé váltak. Úgy vált a részükké, mint ahogyan az anyanyelvét is megtanulja mindenki. Nem arra koncentrál, hogy most tanul valamit, hanem egyszerűen ráragad és kész. A részévé válik. Így amikor ezen a szinten születik meg egy döntés, az olyan természetességgel történik, mint ahogyan levegőt veszünk.

Persze előfordulhat az is, hogy valami, amit szándékosan tanultál már készség szintre fejlődik nálad, vagyis nem kell rajta gondolkoznod, mert természetessé vált, és már nem foglalkozol vele nap mint nap, így olyannyira a részeddé válik, hogy eszedbe sem jut, hogy te azt tudod, vagy jobban tudod, mint mások.


Mondjuk ha Hans egy dollármilliárdos családban nő fel, akkor biztosan belé ivódik, hogy nagyban gondolkozzon. Szóval az abszolút bőségszemlélettel neveltetett emberünkkel ha üzletről beszél valaki, akkor nem felvágásból fog nagy számokkal dobálózni, hanem azért, mert eszébe sem jut, hogy másoknak ez nem természetes. Neki az az alap, hogy ha csinál valamit, akkor azt nagyban.

 

Itt had kapcsolódjak egy kicsit az online értékesítéshez! Minden ember rendelkezik olyan értékes ismeretekkel, amik olyan természetesek neki, mint a levegővétel és éppen ezért nem veszi észtre, hogy az, amit tud másoknak akár kincset is érhet. Sokaknak nehéz tudatosítaniuk magukban, hogy milyen tudással rendelkeznek, amiért mások akár fizetnének is. Már csak emiatt is érdemes lehet jobban megismerned például az online értékesítés világát, hiszen lehet, hogy most is rendelkezel olyan tudással, amiért mások akár sokat is fizetnének. Csak most még nem tudod, hogy tudsz valamit, ami értékes.

 

Szóval ha valamivel kapcsolatban úgy érezzük, hogy minden erőfeszítésünk ellenére nem jutunk előrébb, akkor valamit másként kell csinálni. Ha nem változtatunk valamin, akkor nem várhatunk más eredményt.

 

Vállalkozóként muszáj tudnod, mit nem tudsz


 

Ismerd meg a rendszert!

„Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." (Albert Einstein)

Sokan az üzletükben is elkövetik ezt a hibát és most már te is tudhatod, hogy miért. Azért mert tudják, hogy valamit nem tudnak, így eszükbe sem jut, hogy változtassanak.

Ha valamivel elégedetlen vagy, legyen az bármi, akkor valamin változtatnod kell.
Először is el kell fogadnod, hogy neked kell lépéseket tenni annak érdekében, hogy jobban menjenek a dolgaid. Ezt nem várhatod senki mástól. Illetve várhatod, csak tutira csalódni fogsz.

Hogy rájöjj, min kellene változtatnod, tisztában kell lenned azzal, hogyan működnek a dolgok és hogyan épülnek fel a rendszerek, folyamatok. Amíg ezt nem ismered, hogyan is tudnád megállapítani, mi az, ami hiányzik a te üzletedből? Hát sehogy. Így egy rakás pénztől esel el és cserébe sok felesleges problémát veszel a nyakadba.

 

Amint megismered a jól működő rendszerek felépítését és folyamatát, rögtön tudni fogod, hogy mi az, amit rosszul csinálsz és mi az, amit jól. Mi az, amin tudsz te magad változtatni és mi az, amiben segítségre szorulsz.

Ha már valamibe beleteszed az energiáidat, akkor legalább csináld jól, hogy ne elvesztegetett idő legyen a végén!

 

Kerülj képbe az online világban!

Ma már szinte kikerülhetetlen az online jelenlét, ha komoly üzletet szeretnél felépíteni. Gondolom te sem vagy a magad ellensége és lehajolnál a földön heverő pénzért.

Egy kicsit ilyen az online világ. Tele van kiaknázatlan lehetőséggel csak az emberek nem veszik észre, mert nem tudják, hogy valamit nem tudnak. Úgyhogy tudd, az online világ, az online értékesítés nem olyan félelmetes és bonyolult, mint sokan gondolják. Egyszerű dolgokból épül fel, aminek a nagy részét a való életben is alkalmaznod kell, ha boldogulni akarsz.

Persze ennek is, mint bármi másnak meg kell tanulni a mikéntjét. Ezt is lehet jó vagy rosszul csinálni. Az internet sem csodafegyver, ha nem ismered a működő módszereket. Való igaz, hogy nagyságrendekkel több potenciális vásárlót szólíthatsz meg online, persze csak akkor, ha ismered a módját.

Ma már könnyedén felépíthető egy olyan rendszer, ami automatizáltan szállítja neked az érdeklődőket a nap 24 órájában. Jól hangzik igaz?

 

Vállalkozóként muszáj tudnod, mit nem tudsz

 

Gyakorlatilag erről szól a Csak Ennyi Kell kihívás, amiben technikai tudás nélkül is képes lehetsz megépíteni egy ilyen rendszert. Pontosabban először egyet, aztán bármennyit.

Megtanulod az online vevőszerzés leghatékonyabb módját és megérted az online rendszerek működését. 

Megtanulod, az 5 legfontosabb dolgot, hogy bomba üzleted legyen.

  1. Termékből ajánlat készítése
  2. Az ajánlat publikálása
  3. Automatizált rendszer megépítése
  4. Érdeklődők szerzése
  5. A folyamatok tökéletesítése

Gyakorlatilag mióta világ a világ, ezek a dolgok tették lehetővé a folyamatos növekedést és most be lettek csomagolva bárki számára könnyen megérthető és másolható, 30 leckéből álló online képzésbe.

Talán neked is a hasznodra válhat egy ilyen tudás?

Akkor nézd meg, mit nyújthat számodra ez a kihívás és kérd az ingyenes kuponodat, ami extra 15.000 forint kedvezményt biztosít a kihívás árából!

További infót itt találsz: Csak Ennyi Kell kihívás részletei

A kuponodat itt töltheted le: KÉREM A KEDVEZMÉNYES KUPONT

Ha megnéznéd, hogyan épül fel egy ilyen rendszer, itt juthatsz hozzá az ingyenes videóhoz: VIDEÓ -Így áll össze a rendszer

 

Köszi, hogy itt voltál ma is!
#csakennyikell #nemcsakmese

További szép napot!
Üdv.: Mese
https://nemcsakmese.hu

Vállalkozóként muszáj tudnod, mit nem tudsz
 
Vállalkozóként muszáj tudnod, mit nem tudsz
 
Vállalkozóként muszáj tudnod, mit nem tudsz

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : csek, csakennyikell, csak ennyi kell, nemcsakmese, tudatosság

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket:


Szerző

Kapcsolódó cikkeink:

 

.

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.