Manipuláció és marketing - Egy és ugyan az???

Kategória: Gondolatok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Facebookon olvastam egy bejegyzést, ahol azt kérdezték, milyen módon kellene megszólítani a „Z” generációt marketing szempontból. Nem is a kérdés a lényeg, inkább az egyik komment, miszerint ez a generáció 1995-től 2009-ig születettek népes tábora és teljesen más pszichológiai trükkök kellenek a 10 és más a 23 éveseknek.

 

Manipuláció és marketing - Egy és ugyan az???

 

Pszichológiai trükkök? Még véletlenül se törekedjünk arra, hogy őszinték legyünk az emberekkel!
Lehet, hogy nem úgy értette a kommentelő, hogy befolyásoljuk a tudatukat és sózzunk rájuk utána bármit. Ezt nem feltételezem. Csak elindított bennem egy gondolatot, hogy ez a sok ferdítés, taktikázás, játszmák meg minden trükk csak még jobban elmélyíti az emberek bizalmatlanságát mások iránt. Már nem is csodálkozom annyira, hogy ha valaki jót tesz valakivel, akkor abban sokan hátsó szándékot sejtenek.

 

Most már komoly marketing rendszereket, pszichológiai trükköket, kereskedői mesterfogásokat kell elsajátítani ahhoz, hogy valóban értéket adhass az embereknek, mert a jó szándék nem elég. Sajnos ugyan ezekkel a trükkökkel nyomják le a sz.rt is az emberek torkán. Ezekkel a folyamatosan egyre kifinomultabbá váló módszerekkel nem lehet, hogy csak azt érjük el, hogy egyre inkább elzárjuk az embereket az igazi értékektől, mert megtanítjuk nekik, hogy ha valaki egyszerűen ajánl valamit, akkor az tuti szar mert nem adott előtte ajándékba semmit, majd egy forintért és még vlogja sincs, úgyhogy tuti semmihez sem ért?

 

Manipuláció és marketing - Egy és ugyan az???

 

Nem tudom, hogy részben ezeknek köszönhető e, hogy lassan eltűnik a bizalom a világból. Ha mindenféle marketingfogás nélkül csak úgy ajánlok egy valóban fantasztikus dolgot az embereknek, akkor nagy eséllyel semmit sem fogok elérni vele. Ez nem más, mint a bizalom hiánya. Azé az alap bizalomé, hogy nem bélyegezzük rögtön idegesítő hülyének az embert, vagy nem látunk azonnal hátsó szándékot. Mert aki nem ért a marketinghez az tuti, hogy csak rossz ember lehet és tuti, hogy csak át akar vágni. Szerencsétlen emberek már szanaszét vannak manipulálva. A legtöbb embernek már egy önálló gondolata sincs, csak ők hiszik azt, mert jól elültették a fejükben, hogy azt higgye.

 

Manipuláció és marketing - Egy és ugyan az???

 

Figyelem marketingesek! Nem a marketinget bántom, mert igenis szükség van rá és zseniális eszközei is vannak. Csak annyit mondok, hogy maradjunk emberek és használjuk felelősséggel ezeket a módszereket! Mindenkibe bele lehet szugerálni bármit és ma már ezt bárki meg is tanulhatja, aki rászánja az energiát.

Én titeket kérlek emberek, hogy a marketinget ne arra használjátok, hogy kizsákmányoljatok másokat! Komoly bizalmat lehet felépíteni megfelelő módszerekkel, amivel ha visszaéltek, előbb utóbb már ezek sem fognak működni. Tényleg ki lehet így írtani a bizalmat az emberekből. Ugyan annyi energiába telik értéket adni, mint valami bizalomromboló vackot. Sőt! Hosszú távon mindig az előbbi a kifizetődőbb és a könnyebb.

 

Szóval legyünk tudatosak ebben is és ne az legyen a célunk, hogy mindenkinek el tudjuk adni, amink van, hanem jussunk el azok figyelméhez, akiknek arra van szükségük, amit kínálunk!
Máshogy fogalmazva számomra a marketing nem egy eladási stratégia, hanem egy kiválasztási módszer, hogy megtaláljam azokat, akiknek rám van szüksége.

Remélem sokan osztják ezt a nézőpontot! Kíváncsi vagyok a véleményetekre, kritikáitokra is, úgyhogy tessék nyugodtan kommentelni! Hálás vagyok érte.

Látogassátok meg a Facebook oldalamat is és lájkoljátok ha tetszik!

Köszi, hogy elolvastad!

Szép napot! 

Manipuláció és marketing - Egy és ugyan az???

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : marketing, manipuláció, érték, bizalom

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket:


Szerző

Kapcsolódó cikkeink:

 

.

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.