Hogyan erősíti a szaunázás az immunrendszert? - Nem úgy, ahogy gondolod

Kategória: Történetek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS


KÉPTELEN TÖRTÉNET avagy, ez csak MESE

 

Gondolkoztál már azon, hogy miért maradnak fent a felhők az égen? Elsőre furcsa kérdés lehet, mert mindenki olyan természetesnek veszi, mint azt, hogy a föld kering a nap körül.

Gondolj csak bele! A felhők teljes egészében vízből állnak, ami ugye nem maradhatna a levegőben, hiszen nehezebb annál. Sőt! Még extra vizet is cipelnek magukkal, amiből az eső esik. Totál hülyeségnek hangzik, hogy ennek ellenére nem zuhannak le. Persze vannak légáramlatok meg felhajtó erő meg ilyenek, de ha ez tényleg fent tudná tartani a felhőt, ami ugye víz, akkor az eső sem esne soha.

 

Hogyan erősíti a szaunázás az immunrendszert? - Nem úgy, ahogy gondolod

 

Mégis a felhők fent vannak az égen és nem zavartatják magukat, köszönik, jól vannak. Na de hogy lehet ez? Hogyan képesek szórakozni a fizikával?

Megmondom őszintén, hogy a pontos működését még én sem értem a dolgoknak, de kitartó utánajárással és nyomozással kiderítettem, mi húzódik meg a háttérben. Közben olyan dolgokra derült fény, amiket nagyon kevesen tudtak.

A felhők nem maguktól maradnak fent az égben. Bizony néha lezuhannak, illetve mindig lezuhannak. Na de akkor hogyan lehet, hogy nincsen állandó sűrű köd a földön, ha a felhők lezuhannak? Erre találtam meg a magyarázatot.

Szó szerint megtaláltam, mert egy nap, amikor kinéztem az ablakon, megvilágosodtam. Mindig is itt volt a szemem előtt, de sokáig nem vettem észre, ahogyan más sem Pedig tök logikus.

A felismerésemet csak az odázta el folyton, hogy ez a dolog, amire rájöttem, éjszaka történik. Ma is csak azért láthattam meg, amit láttam, mert késés lehetett a rendszerben. Ez nem jelentene alapból gondot, mert abszolút feltűnésmentesen megy az egész. Beolvad a környezetébe.

Először lássuk képen, hogy mit fedeztem fel, aztán elmagyarázom a látottakat.

 

Hogyan erősíti a szaunázás az immunrendszert? - Nem úgy, ahogy gondolod

 

Tehát a képen egy fürdőt láthatsz. Ebben még nem lenne semmi különös, mindenki látott már élményfürdőt. Ez azonban más, mint a többi. Persze napközben semmi gyanúsat nem lehet felfedezni. Az emberek jönnek mennek, fürdenek, úsznak, szaunáznak. És ez pontosan így is lett kitalálva. Minden összefügg mindennel. El fogom magyarázni, csak olvasd tovább!

A képen jól látszik, hogy az épület mögött lezuhant egy felhő, annak rendje és módja a szerint. Ennek így kell lennie, hiszen a víz nehezebb a levegőnél.
Aztán az is kitűnően megfigyelhető a fotón, hogy az épület, ami egyszerű fürdőnek látszik, egy fémes színű csövön keresztül a felhőt visszajuttatja az égbe.

Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy, amit látunk felhőt éppen visszajutni az égbe, az még tegnap zuhant le. Hogy honnan tudom? Ha csak egyszerűen a felhő azonnal visszakerülne az égbe, akkor a fürdőben nap közben nem lenne víz, és nem tudnák fürdőnek álcázni a felhőgyárat. Szóval a víz, amiben az emberek lubickolnak, azok az előző nap lezuhant felhőkből származnak vagy még korábbiak.

 

Hogyan erősíti a szaunázás az immunrendszert? - Nem úgy, ahogy gondolod

 

Na de mégis mi szükség van arra, hogy emberek fürödjenek a felhővízben, amikor van vezetékes vizünk, termálvizünk, ásványvizünk? Nagyon jó kérdés, de pofon egyszerű rá a magyarázat.

A természetnek meg van a maga körforgása, ez tiszta sor. Ebbe a körforgásba az ember is beletartozik. Mi emberek úgy lettünk kitalálva, hogy tökéletesek legyünk és majdnem így is lett. Egy aprócska hiba csúszott a tervbe. A baktériumok. Egyszerűen nem bírjuk a baktériumokat.

Az egyetlen fegyverünk ellenük, saját maguk. Egy meghatározott mértékben folyamatosan érintkeznünk kell baktériumokkal, hogy megszokjuk őket. Ha egy teljesen steril környezetben élnénk, akkor bármilyen csekély mennyiségű baktérium is azonnal megölne minket. Ez ugye nem lenne jó nekünk? Költői kérdés volt. Persze, hogy nem.

Nos az a baj a felhőkkel, hogy a levegőben tartózkodás közben 24 óra alatt elveszítenek minden baktériumot, mert túl közel kerülnek a föld ózonpajzsához, ami ugye tudjuk, hogy megöl minden baktériumot. Így már egyértelmű, hogy miért válnak ott fent a felhők baktériummentessé.

Ebből adódik a probléma, amit meg kellett oldani.

 

Hogyan erősíti a szaunázás az immunrendszert? - Nem úgy, ahogy gondolod

 

Alapjáraton ugye a felhők a föld felszínén voltak. Ezt nevezzük ködnek. Aztán jött az ember és nem akart ködben élni ezért elkezdte azt feljuttatni az égbe, ami nem várt következményekhez vezetett.

Régen az emberek nem tudták, hogy az ég „tetején” ózon van, ami fertőtleníti a felhőket. Mondjuk a bacikról sem tudtak, de ez most mellékes. A lényeg, hogy a folyamatosan az égbe juttatott felhők fent sterilizálódtak és a földre zuhanásuk közben magukba gyűjtötték a levegőben lévő baktériumokat, amiket aztán visszajuttattak az emberek az égbe a felhővel együtt. Ott ismét végbement a tisztulás és ez így ment folyamatosan körbe és körbe.

 

Mielőtt tovább olvasol, gyorsan iratkozz fel és mindig megkapod a legérdekesebb tartalmakat, amint elkészülök a hírlevelekkel. ;)

 

Igen ám, de egy idő után teljesen megtisztult a levegő és egy teljesen steril körforgás kezdett kialakulni, ami talán jó lenne az embernek, de nem jó a természetnek. És ami nem jó a természetnek, az nem jó az embernek.

A természetnek szüksége van a baktériumokra, hogy életben tudjon maradni, így vissza kellett valahogy rakni a baktériumokat a levegőbe úgy, hogy ne kelljen újra ködben élnie az emberiségnek.

 

Hogyan erősíti a szaunázás az immunrendszert? - Nem úgy, ahogy gondolod

 

Ekkor találták ki ezeket a fürdőket. A lényege, hogy minden felhőt egy-két napig tárolnak víz formájában a medencékben, hogy az emberek benne megfürödve belemossák magukról a baktériumokat. Hogy minden szükséges baktérium bele is kerüljön a vízbe, elkezdték a vizet oldószerekkel (például klórral) vegyíteni, amik minden bacit leoldanak rólunk, így biztosítva a kellő telítettséget. Pár nap múlva ezt a vizet ismét felhővé alakították és felküldték az égbe.

Néha amikor a természetnek rengeteg napsütésre van szüksége, tovább tárolják lent a földön a felhőket, amikor pedig víz kell a földekre, több felhőt küldenek az égre. Sajnos mára már ez is csak a pénzről szól, ezért fordulhat elő, hogy valahol elegendő eső esik, míg máshol aszály van. Na de vissza a témához.

Ez elsőre úgy tűnt, megoldja a problémát. Egy idő után azonban kiderült, hogy ez nem biztosít kellő mennyiségű extra baktériumot a levegőbe. Ki kellett találni még valamit.

A megoldás egy véletlennek köszönhető. Egy botanikus, aki már nagyon öreg volt, egy forró nyári napon véletlenül bezárta magát az üvegházába. Tűzött a nap és mivel nem tudott semmit sem kinyitni, a hőmérséklet hamar felszökött 100 fokra. Patakokban ömlött róla az izzadtság és a kétségbeesése miatt a pulzusa is az egekben volt, ami még tovább hevítette a testét.
 

Másfél órával később vette észre egy barátja, mi történt és gyorsan az öreg segítségére sietett.
Csodával határos módon a botanikus életben maradt annak köszönhetően, hogy az üvegházban volt víz locsolásra, így pótolni tudta a folyadékveszteségét.

A növények is túlélték a dolgot, mert az incidens után azonnal leárnyékolták az üvegházat, így abban helyreállt a hőmérséklet.

 

Hogyan erősíti a szaunázás az immunrendszert? - Nem úgy, ahogy gondolod

 

Egy héttel később a történtek főszereplője visszatért a növényeihez és azt tapasztalta, hogy hirtelen fejlődésnek indultak. Először nem értette a dolgot, de aztán eszébe jutott, hogy körülbelül 60 évvel az eset előtt néztek ki utoljára így a növényei, ami még a levegő sterilizálása előtti időszak volt. Összeállt neki a kép.

A rengeteg izzadság rengeteg baktériumot szabadított ki a testéből és a nagy hőnek köszönhetően a levegőbe jutott. Mivel jóban volt a közeli felhőgyár vezetőjével, elmesélte neki a tapasztalatait. Innentől már egyenes út vezetett ahhoz, hogy létrejöjjenek az első szaunák.

Ma az élményfürdőkben telepített szaunák biztosítják, hogy a felhők tökéletes mennyiségű baktériumot szállítsanak a levegőbe, így erősítve meg az immunrendszerünket és az egész természetet. Ezért is ajánlják annyira a szaunázást. Valóban immunerősítő hatása van, csak nem úgy, ahogy eddig gondoltad. Igaz?

 

Hogyan erősíti a szaunázás az immunrendszert? - Nem úgy, ahogy gondolod

 

Szóval összességében a szaunázásnak köszönhető, hogy nem kell állandó ködben élnünk itt a földön és mindezt gyönyörű, élettel teli környezetben tehetjük meg. Légy hálás érte!

Látod? Semmi a világon nem születik véletlenül. Mindennek meg van a maga sztorija és a legtöbb érdekesebb, mint hinnéd.


Ha érdekelnek még komolyabb vagy hasonlóan komolytalan tartalmak, látogass el a Facebook oldalamra is és nyomj egy lájkot, ha tetszik!

Köszi, hogy erre jártál és elolvastad! :)
További szép napot! :)

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : ezcsakmese, nemcsakmese, szauna, tudományos fantazmagória, mese, sztori, felhők, képtelenség, fantázia, immunrendszer

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket:


Szerző

Kapcsolódó cikkeink:

 

.

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.