Csakennyikell 6. hét 1. nap beszámoló

Kategória: Csakennyikell napról napra | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Egy rövid felzárkózás után jöhet az újabb hét, újabb feladatokkal. Annyi minden volt már, hogy jogosan merül fel a kérdés, mi van még? Hiszen mindent megtanultunk már, amiből felépíthetjük és működtethetjük a rendszereinket.

Ez így is van. A gép forog, de az alkotó nem pihenhet még. Most jön az a rész, hogy növeljük a hatékonyságot. Hogyan tudjuk ezt elérni? Hát méréssel, elemzéssel.

 

Csakennyikell 6. hét 1. nap beszámoló

 

Az a jó az online világban, hogy mindent lehet mérni. Tényleg nincs olyan eleme, amit ne lehetne figyelni, így elképesztően pontos képet kaphatunk arról, hogy a rendszer melyik része, mennyire hatékony.

Aki ki akarja hozni az értékesítéseiből a legtöbbet, az mér. Aki ezt elhanyagolja, az sok pénzt és energiát éget el feleslegesen.

Amikor potenciális vásárlók kerülnek egy rendszerbe, minden tevékenységüket nyomon lehet követni. Pontosan lehet tudni, meddig jutott el a rendszerben, mennyi időt töltött ott, honnan érkezett és melyik oldalakat látogatta meg.

Minden egyes adatból lehet valamire következtetni. Például ha túl kevés időt tölt az oldalon, akkor nem volt jó a figyelemfelkeltés. Ha elég időt tölt el és nem vásárol, akkor a sztori nincs a helyén. Ha nagyon sokan érkeznek és kevés a vásárlás, akkor az ajánlat nem az igazi. Stb…

Tengernyi dolog van, amit lehet mérni. Erre egy nagyon jól használható szoftver a Google Tagmanager nevű program.

Normál esetben, minden mérést végző eszköznek a kódját be kellene ágyazni a weboldalaidba. Ha nem értesz hozzá, akkor meg kellene bíznod valakit, akinek teljes hozzáférésre lenne ehhez szüksége minden fontos adatodhoz. Ez nem a legszerencsésebb dolog. Ezen segít a Tagmanager.

 

Ha még nem tetted, iratkozzz fel a hírlevelemre és mindenről értesülni fogsz, ami hasznos.

Ezt a szoftvert csak egyszer kell beágyaznod a honlapodba vagy landing page oldalaidba, és az összes elemző program ezen keresztül nyeri ki a szükséges adatokat. Az oldaladhoz tartozó tagmanager-profilhoz kell csak hozzáférést adnod a programozódnak és kész. Nincs másra szüksége.

Ezt az egy dolgot, ha neked nem megy, akkor megcsináljátok közösen pár perc alatt, és onnantól kezdve már önállóan dolgozhat a szaki úgy, hogy nem kell hozzáférnie a honlapodhoz. Egyszerű de nagyszerű. Innentől kezdve csak meg kell határoznod, hogy milyen adatokra van szükséged.

Például konverzió mérésre? Azzal folytatom holnap.

 

Ha érdekel, hogy mi történt eddig vagy mi jön még ez után a kihívásban, akkor iratkozz fel a hírlevelemre ! Nem mindent fogsz megtalálni a blogon.

Bővebb infót itt találsz a kihívásról: 

 

Bármi kérdésed, észrevételed van, lépj velem kapcsolatba  vagy akár a Facebook oldalamon! És ha már ott jársz, kattints a LIKE-ra, ha tetszenek az írásaim!

Köszi, hogy itt voltál ma is! :)

Szép napot! :)

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : csakennyikell vélemény, csakennyikell tapasztalat, csek, csakennyikell, csak ennyi kell, marketing, mérés, tagmanager, online vállalkozás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket:


Szerző

Kapcsolódó cikkeink:

 

.

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.