Csakennyikell 3. hét 4. nap beszámoló

Kategória: Csakennyikell napról napra | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A végtelen történet. Na nem a hasonló című film, hanem a mi végtelen történetünk. Persze csak idézőjelben. Ez a mai témánk.

 

Csakennyikell 3. hét 4. nap beszámoló

 

Mi az, hogy végtelen történet? Természetesen nem egy olyan sztoriról beszélünk,amit sohasem fejezünk be vagy sosincsen végkifejlete. Egyszerűen arról tanultunk a mai nap, hogyan legyen folyamatosan témaötletünk, hogy érjük el, hogy az egyik témánkból kifolyólag az olvasónk, nézőnk esetleg hallgatónk a következő vagy épp az előző tartalmunkra is kíváncsi legyen.

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb embernek gondot okozna az, hogy mégis honnan a francból vegyünk annyi témaötletet, hogy mindig legyen mit megosztani a nagyérdeművel és ne legyenek egyre unalmasabbak az anyagaink. Igazából a megoldás nagyon egyszerű, hiszen mindennek van története, csak éppen tudni kell elmesélni.

 

Amikor a saját sztorinkkal foglalkoztunk, kaptunk Balázstól egy sablont, egy afféle sorvezetőt, amine a mentén fel tudunk építeni egy történetet. Ennek a lényege, hogy van 10 kérdés, amikre ha válaszolsz és a válaszokat leírod egymás után a kérdések nélkül, akkor kapsz egy jól felépített történetet.

Ahogy egyre gyakorlottabbá válsz, már nem is feltétlenül kell minden kérdésre válaszolnod vagy egyáltalán használnod a sablont, hanem ráérzel a történetek ívére, aminek meg kell lennie, hogy ne legyen unalmas, vagy értelmetlen a sztorid.

 

Honnan vegyük a témaötletet? Például a saját sztoriból is ki lehet emelni egy csomó mindent, amit jobban ki lehetne fejteni, vagy aminek eleve van egy saját sztorija, csak túl hosszúra nyújtotta volna az eredeti történetet. Ez azért is jó, mert hivatkozhatunkrá, hogy az előző tartalmamban említettem vagy akár a következőben fogom és így tovább. Így kíváncsiságot kelthetünk abban, aki nézi, olvassa, hallgatja a tartalmat.

 

A képre kattintva elolvashatod az én sztorim első részét.

Csakennyikell 3. hét 4. nap beszámoló

 

Aztán ha vállalkozol, akkor tutira van legalább egy terméked. El lehet mondani, hogy miért ez az a termék, amivel te foglalkozol, hogy találtál rá, miért ezen a területen tevékenykedsz, volt e más ötleted, azt miért vetetted el? És így tovább.Hírlevél

Igazából azt kell mondanom, hogy amint elkezded összerakni a történeted és a terméked történetét, egy csomó dolog fog előkerülni magától, ami adja magát, hogy egy kicsit jobban kifejtsd. Aztán, ahogy egyre több ilyen történetet fogalmazol meg, észre fogod venni, hogy már annyi mindenről tudnál beszélni, hogy nem is győzöl rá.

 

Mindenből lehet egy sztorit kreálni csak rá kell érezni ennek a menetére. Ehhez pedig gyakorolni kell, de szerencsére ez a gyakorlás nem lesz olyan unalmas, mint gondolod, mert ahogy elkezded megfogalmazni azt, amit meg akarsz osztani az emberekkel, egyre lelkesebb leszel, mert te is be fogod látni, hogy ezekkel a sztorikkal fogod igazán értékessé tenni a termékeidet, ajánlataidat és még saját magadat is az emberek szemében.

Szóval nincs más hátra, mint előre! Én neked is azt javasolom, hogy kezdjél el sztorizni bármiről, mert rengeteget fogsz tanulni belőle és fejlődni általa!

 

Akár már emiatt is megéri csatlakozni a következő #csakennyikell kihíváshoz, amiről bővebb infót itt találsz: 

Ha pedig extra kedvezményt szeretnél a részvételhez vagy egyszerűen csak nem szeretnél lemaradni a legújabb tartalmaimról, akkor iratkozz fel a hírlevelemre !

Bármi kérdésed, észrevételed van, lépj velem kapcsolatba  vagy akár a Facebook oldalamon!

Köszi, hogy itt voltál ma is! :)

Szép napot! :)

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : végtelen történet, csek, csakennyikell vélemény, csakennyikell tapasztalat, csakennyikell, vállalkozás automatizálás, online vállalkozás, sztoritelling, marketing

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket:


Szerző

Kapcsolódó cikkeink:

 

.

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.