Csakennyikell 2. hét 1. nap beszámoló

Kategória: Csakennyikell napról napra | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ó te jó ég! Belecsaptunk a lecsóba. Megkezdődött a gyakorlati dolgok megvalósítása. És atyaúúúúristen, hogy mennyi új információval gazdagodtunk. Na vágjunk is bele, mert tudod, .

 

Csakennyikell 2. hét 1. nap beszámoló

 

A nap fő témája a hirdetések modellezése, pozícionálás, termékek keresése és a piac felosztása volt.

Emlékszem, hogy nagyjából 10 évvel ez előtt az egyik barátom vett egy Smartot. Soha nem érdekeltek ezek az autók, mert nem tudtam magamat elképzelni bennük, de azért kipróbáltam. Elég furcsa volt, de összességében jobb volt mint gondoltam és igazából városban tök praktikus tud lenni.

 

 

Na de nem ez a lényege a sztorinak, hanem az, hogy utána mindenhol ilyen autót láttam. Hirtelen annyi lett belőlük, hogy el sem tudtam képzelni, hogy kerültek ezek ide. Aztán rájöttem, hogy csak azzal szembesültem, amit olyan sok, illetve szinte minden önfejlesztő könyvben olvasni. Amire fókuszálsz, az megnő. Ebben az esetben elkezdtem a gondolataimat a Smart körül járatni és elkezdtem észrevenni azokat a smartokat az utcán, amik eddig is ott voltak, csak tudomást sem vettem róluk.

Így van ez mindennel. Ma is megtapasztaltam ezt a gyakorlatban. Egyszerűen annyi minden ott van az orrunk előtt, amit bármikor felhasználhatnánk például egy automatikus értékesítési rendszer építéséhez, csak nem tudjuk mit keressünk, hol keressük és ezért észre sem vesszük.

0-24-ben tolják az arcunkba a mintákat, hogy mit kellene és mit nem kellene leutánoznunk, ha sikeressé akarunk válni, csak egyszerűen nem tudjuk mire kell figyelni. Többek között ma ezt is megtudhattuk.

 

Csakennyikell 2. hét 1. nap beszámoló

 

Óriási felismerést tettem a termékek pozícionálása területén. Amikor Balázs elmagyarázta, hogyan is lehet felosztani a piacokat főpiacokra, alpiacokra és réspiacokra, aztán rávilágított, hogy miért annyira fontos, hogy pontosan tudd hová kategorizálod a termékedet, rájöttem, hogy eddig fordítva ültem a lovon, vagy nem is a megfelelő lovon ültem. Vagy egyáltalán nem ültem semmilyen lovon.

Annyira egyszerűnek hangzott és mégis olyan sok mindent megvilágított a fejemben. Most bárki azt gondolhatná, hogy biztos ennyire hülye vagyok a marketinghez, pedig ha az illető tudná, amit én ma megtanultam és ez után megnézné a hirdetéseket az interneten, akkor rájönne, hogy sokkal többen vannak, akik annyit sem tudnak a marketingről, mint én ma már tudok.

Az a helyzet, hogy minél többet tanulok meg ezen a tanfolyamon, annál alázatosabban állok ehhez a témához, mert rájövök, mennyi mindent nem tudok még. Ami persze jó, mert ha megtudom, hogy mit nem tudok, az ellen tudok tenni.

 

"Aki helyes felismerésekre vágyik, annak előbb helyénvaló kételyeket kell támasztania." - Arisztotelész

 

Bízom benne kedves olvasó, hogy te tisztában vagy vele, mik az erősségeid és a gyengeségeid. Lehet, hogy te tökéletesen tisztában vagy azokkal a dolgokkal, amikkel én csak ma ismerkedtem meg, lehet, hogy nem.

Egy biztos. Mindig van hová fejlődni és kell is fejlődnünk, ha nem akarunk lemaradni. Ha szeretnél bármikor is vállalkozni vagy már vállalkozol, de még nem üzemeltetsz automatizált értékesítő rendszereket, akkor mindenképpen arra bíztatlak, hogy tanuld meg, hogyan kell ezt csinálni.

 

Bármikor csatlakozhatsz te is a következő kihíváshoz.

Az ajánlatom még áll. Iratkozz fel  a hírlevelemre vagy cikkfigyelőmre és megkapod az extra kedvezményt a képzés árából, amit akár részletekben is fizethetsz.

Addig is itt tájékozódhatsz a kihívásról:

Bármivel kapcsolatban kérdésed lenne, lépj velem kapcsolatba 

 

Köszi, hogy itt voltál ma is! :)

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : csek, csakennyikell vélemény, csakennyikell tapasztalat, csakennyikell, vállalkozás automatizálás, vállalkozz okosan, online vállalkozás, marketing

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket:


Szerző

Kapcsolódó cikkeink:

 

.

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.