Az önfejlesztés mindenre jó

Kategória: Önfejlesztés | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ha valamivel elégedetlen vagy az életedben, legyen az bármi, akkor valamin változtatni kell.
Először is el kell fogadnod, hogy neked kell lépéseket tenni annak érdekében, hogy jobban érezd magad. Ezt nem várhatod senki mástól. Illetve várhatod, csak tutira csalódni fogsz. Amint eldöntöd, hogy változtatni akarsz, ott jön képbe az önfejlesztés, ami az alapja az igazán sikeres életnek.

 

Az önfejlesztés mindenre jó


Nem hiszem, hogy van egy általánosan elfogadott definíció arra, hogy mi is ez. A célja mindenképpen a személyes fejlődés.
Lehet, hogy hallottad már, hogy a sikeres embereket a szokásaik teszik sikeressé. Ez egy nagy igazság. Amennyiben sikeressé akarunk válni bármilyen téren is, arra kell törekednünk, hogy a napi rutinunk részét képezzék azok a dolgok, amik hozzásegítenek a sikerhez. A siker mindenkinek mást jelent, de mindenképpen pozitív hatása van ránk nézve.

Ebből kiindulva én úgy fogalmaznék, hogy az önfejlesztés nem más, mint lépéseket tenni olyan szokások kialakítására, amiktől jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

 

Szóval bármi lehet önfejlesztés, amit azért teszel, hogy olyan szokásokat alakíts ki, amik jobbá teszik az életedet.
Ilyen lehet, hogy az egészséged és az általános fittséged, közérzeted érdekében elkezdesz rendszeresen sportolni.
Vagy súlyfelesleged van, le akarod adni és elkezdesz egészségesebben táplálkozni. Nem a diétára gondolok. Az semmit sem ér ha utána visszatérünk a megszokott életmódhoz, ami a plusz kilókat eredményezte. Tartós eredményt az életmódváltás hozhat, vagyis a szokásainkon szükséges ez esetben is változtatnunk.

Esetleg folyton anyagi gondokkal küzdesz függetlenül attól, hogy sokkal több pénzt keresel mint pár évvel ezelőtt és nekiállsz pénzügyi téren képezni magad, mert rájössz, hogy ha a több pénz nem oldotta meg az anyagi gondjaidat, akkor valószínű, valamit rosszul csinálsz. Vég nélkül lehetne sorolni a példákat.
Bárki lehet önfejlesztő kortól függetlenül, aki tesz annak érdekében, hogy jobbá váljon az élet bármely területén és itt rögtön meg is kell említenem egy rettentően fontos dolgot.

 

Amikor azt írom, hogy jobbá válni, az nem azt jelenti, hogy jobbá, mint mások, mint az osztálytársak vagy akár a szomszéd, a tesóm vagy bárki. A fejlődés mércéje mindig csak is kizárólag TE magad vagy. Nem kell senkit sem legyőznöd vagy leelőznöd. Nem kell másoknak (még a szüleidnek sem) bizonyítanod semmit. Egyetlen embernek kell megfelelned. Saját magadnak. Annyiban kell csak mindenkihez igazodnod, hogy senkinek ne árts szándékosan.

Mindenki egyedi és megismételhetetlen és ebből következik, hogy senki sem értékesebb vagy értéktelenebb a másiknál. Mindenki másban jó és nincs a világon senki sem, aki megmondhatná, hogy melyik tulajdonság értékesebb vagy éppen értéktelenebb a másiknál. Mindenkiben ott a zseni, aki jobb valamiben, mint bárki más a világon. Kívánom, hogy találd meg ezt magadban!

Az önfejlesztés mindenkinél egyéni ütemben zajlik. Nem lehet jól vagy rosszul csinálni. Lehet csinálni, meg nem csinálni. Nincs olyan, hogy lassan fejlődsz. Az biztos, hogy ha rendszeresen csinálod, kinyílik a világ és olyan dolgokat veszel észre, amikről eddig nem is tudtad, hogy léteznek. Ahogy elkezded gyakorolni, úgy fogod egyre jobban megszeretni és rájössz, hogy ez a folyamat örökké tart. Nincs egy olyan pont, amikor kész vagy. Mindig van hova tovább. Persze, ahogy mondtam ez nem egy verseny. Csak nyugi! Ez is nagyon fontos.

 

Az önfejlesztés mindenre jó

 

Előfordul sokaknál, amikor egyre jobban belemélyednek ebbe a folyamatba és rájönnek, hogy mennyi mindent nem tudnak és mennyi mindenben rosszul gondolkoznak, elkezdenek rágörcsölni, hogy uram isten mennyire le vagyok maradva, mennyi mindent be kell pótolnom és hú de sokáig fog tartani és lehet nem is a jó dolgokat tanulom és…..
Ugye érthető mire gondolok? Ha esetleg nem, később megértitek.
Azért pár dologra had respektáljak!

Mennyire le vagyok maradva! Mégis kihez képest? Hahó! Te vagy a mérce. Vagyis pont ott tartasz, ahol kell.

Mennyi mindent be kell pótolnom! Mégis mit kellene? Senki sem fogja kikérdezni.

Hú de sokáig fog ez tartani! Na! Ezt aztán tényleg nem tudhatod. Egy dolgot kívánok neked. Tartson a lehető legtovább! Ugyanis az önfejlesztés mindig ugyan addig a végkifejletig tart. Életed végéig.

Lehet nem is a jó dolgokat tanulom. Nos! Ha érdekel a téma, amivel éppen foglalkozol és mond bármi újat is, akkor aligha járhatsz rossz úton.

 

Vannak olyan dolgok az életben, amiknek a kialakulására nincsen hatásunk, viszont azok hatással vannak ránk. Ilyen lehet egy balesetből származó maradandó sérülés, esetleg egy szerettünk elvesztése. Ezekben a helyzetekben nagyon fontos az elfogadás és az elengedés. Ez nem mindig könnyű, viszont fejleszthető képességek és ez szintén önfejlesztés.
Az én meggyőződésem, hogy bármilyen élethelyzetben segítségünkre lehet az önfejlesztés. Éljünk ezzel a nagyszerű dologgal!

Felmerülhet még az emberben, hozzáteszem tök jogosan, hogy mégis mivel érdemes elkezdeni ezt az egészet. Mikben kell fejlődnöm és azok közül is miben lenne a legfontosabb előre lépnem. Elöljáróban annyit mondok, hogy az a terület, amivel foglalkozni kényelmetlen érzés számodra, szinte biztos, hogy fejlesztést igényel.
Bővebben kifejtem ezeket a dolgokat egy másik cikkemben (KATT IDE ÉRTE!), amiben bemutatok egy módszert arra, hogyan állapítsd meg, milyen területekkel érdemes a leginkább foglalkoznod.

Addig is kérlek oszd meg velem kommentben, hogy milyen gondolatokat ébresztett benned az írásom és mi az, amivel esetlegesen nem értesz egyet!

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel is!

Szép napot! :)

 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : önfejlesztés, tanulás, fejlődés, siker, szokások

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket:


Szerző

Kapcsolódó cikkeink:

 

.

 

 

Címkék

Friss Hírek

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.